Korunk népbetegsége az allergia, amely évről évre egyre nagyobb hányadát érinti a lakosságnak. Egy amerikai felmérés szerint a lakosság 20 százaléka valamilyen allergiás megbetegedésben szenved. Az allergiások száma évente 5 százalékkal nő, és egyre több közöttük a gyermek.

Allergia esetén a Sensitiv Imago készülék többszáz, elektronikusan tárolt allergén közül képes azonosítani azokat az anyagokat, amelyek a páciens tüneteit okozzák, például: élelmiszerek, pollenek, házipor, atka, állatszőr, vegyszerek, fogászatban alkalmazott anyagok. Gyakorlatilag korlátlan számú, bármilyen behozott anyagminta is vizsgálható, ha felmerül az oki szerepe az allergia kiváltásásában.

Az allergia kialakulásában szerepet játszik a helytelen táplálkozás, a nagyfokú környezetszennyezés (talaj, levegő, folyó- és állóvizek szennyezése), amelyek mind az immunrendszerünket gyengítik, és okozzák a mindannyiunk által jól ismert, kellemetlen tüneteket. Másrészt az elmúlt évtizedek túlzott antibiotikum-fogyasztása jelentős károkat okozott az emberek normál bélflórájában, így sok esetben olyan anyagok is át tudnak jutni a bélfalon, melyeknek nem volna szabad. Az így bejutott allergizáló anyagok szabályosan sokkolják az immunrendszert, amely allergiás tünetekkel reagál.

Az inhalációs allergének által okozott tünetek: a köhögés, tüsszögés, orrfolyás, szemvörösség és könnyezés.

Az ételallergia által kiváltott tünetek azonnali típusú allergia esetén: csalánkiütés, ekcéma, arc és ajkak duzzanata, esetleg (szerencsére ritkán) anafilaxiás sokk.

A késleltetett típusú ételallergia azonban változatos és megtévesztő, egyéb betegségekre hasonlító tünetekkel jelentkezhet, úgymint: migrénszerű fejfájás, emésztési zavar, fáradtság, depresszió, ízületi fájdalom, visszatérő hasi fájdalmak, légzési zavarok, hörghurut, bélpanaszok, éjjeli ágybavizelés, hasmenés vagy székrekedés. Ezt a típusú élelmiszer-allergiát gyakran nem ismerik fel, mert nehéz a tüneteket a késleltetett megjelenés miatt kapcsolatba hozni az adott élelmiszerrel.

Tájékoztatás

Figyelem! A biofizikai állapotfelmérés nem helyettesíti az orvosi diagnózist és a kezelőorvos által elrendelt terápiát.

Ugyanakkor bármilyen más, természetgyógyászati vagy egyetemi módszerrel együtt is alkalmazható!

Elérhetőségek

Cím: 1135 Budapest, Róbert Károly körút 96-100.

Telefon: +36 30 279 7111

E-mail: info@kadrimed.hu


Adatvédelmi nyilatkozat